Docenten hebben de mogelijkheid studenten te groeperen in een vak voor bijvoorbeeld communicatie, organisatie of differentiatie doeleinden.

Docenten kunnen een ongelimiteerd aantal groepen maken en alle groepen kunnen een of meerdere subgroepen bevatten.

Om vakgroepen te maken kies je de 'Meer' optie in het witte vakmenu en kies voor 'Vakgroepen'.

Klik op 'Maken' en geef de groep een titel en kies Volgende. Selecteer daarna de deelnemers om aan de groep toe te voegen. Klik tenslotte op Voltooien.

Vanaf hier zal je zien dat wanneer je op een vakgroep klikt, je de naam van de groep kan wijzigen, extra deelnemers kan toevoegen, subgroepen kan maken of deelnemers verwijderen uit de subgroep.

Automatisch maken van vakgroepen

Het is ook mogelijk om de groepen automatisch door itslearning te laten genereren.

Klik daarvoor in de Vakgroepen toepassing op 'Automatisch maken'.

Geef de groep een titel en geef aan in hoeveel groepen de deelnemers moeten worden verdeeld:

Ook is het mogelijk om de deelnemers te laten opdelen in groepjes van een aangegeven groepsgrootte:

De automatisch gegenereerde vakgroepen kunnen nadat ze zijn aangemaakt worden bewerkt zoals bij handmatig aangemaakte vakgroepen. Hierdoor zou je studenten die je liever niet bij elkaar in een groepje ziet alsnog anders indelen.