In dit artikel leest u over hoe de veiligheid van itslearning verbeterd kan worden. Elk jaar komen we toch weer gevallen tegen waarbij accounts snel en simpel "gehackt" zijn. itslearning biedt tal van mogelijkheden aan om de wachtwoorden binnen itslearning beter te beveiligen. Daarnaast ligt de verantwoordelijkheid ook bij de gebruiker in het bedenken van een wachtwoord en het gebruik van wachtwoorden in de praktijk.

Algemene informatie

Wachtwoorden wijzigen in itslearning

Elke gebruiker kan via Uw instellingen > wachtwoord wijzigen zijn itslearning-wachtwoord wijzigen.

Advies voor de docent

Voor docenten is het nog belangrijker dan voor leerlingen om zorgvuldig met wachtwoorden om te gaan. Bedenk maar eens welke schade een kwaadwillende leerling kan aanrichten als hij een docentenwachtwoord te pakken krijgt: berichten sturen uit naam van de docent, cijfers veranderen, lesmateriaal en ingeleverd werk verwijderen, etc.

Daarom adviseren we het volgende:

• Wijzig het wachtwoord regelmatig.
  • Zorg voor een complex wachtwoord.
  • Let op voor meekijkers tijdens het inloggen.
  • Gebruik geen automatische aanmeldingsprocedures.
  • Meld u niet aan met een docentenaccount op een studentencomputer.
  • Log altijd direct uit naar het uitvoeren van de werkzaamheden
  • Mocht u de indruk hebben dat uw wachtwoord is gehackt, wijzig dan zo snel mogelijk uw wachtwoord en noteer zo gedetailleerd mogelijk uw bevindingen. Dit kan handig zijn om de boosdoener te achterhalen.
  • Als u de indruk heeft dat de hacker schade heeft aangericht, neem dan contact op met uw itslearningbeheerder.
  • Wanneer u de boosdoener gevonden heeft, probeer dan van hem te leren om een volgende hack te voorkomen.